Voitto ja Tappio Vaasassa

3.7.2016

Rami_ja_Jesse_Aalto.JPGIV-divisioonan kotiturnauksessaan Vikings nappasi yhden voiton ja kärsi yhden tappion. Avausottelussa Hyvinkää Falcons kukistui 22-12 (14-0) ja iltapäivällä Joensuu Wolves oli vahvempi luvuin 30-12 (8-6). Keskinäisessä kamppailussaan Falcons taipui Wolvesille 0-52 (0-32). Pelillisesti molemmat Vikingsin kamppailut olivat suhteellisen tasaisia ja lopputulokset antavat hyvän kuvan keskinäisistä suhteista. (Kuvassa isä-poika-tutkapari Jesse ja Rami Aalto)

Falconsia vastaan Vikingsin hyökkäys pelasi ensimmäisellä puoliajalla varsin monipuolisesti peruspelejä ja puolustus pystyi riistämään pallon pariin otteeseen. Toisella puoliajalla hyökkäys kokeili hieman erilaisia variaatioita ja puolustus ei varsinaisesti taipunut, mutta ns. romahti pariin otteeseen ja Haukkahyökkääjät pujottelivat Viikinkikeilojen lomassa. Voitto ei kuitenkaan lopulta ollut varsinaisesti uhattuna.

Wolves-kamppailussa Vikingsin hyökkäys väläytteli ajoittain todella hienosti, mutta jatkuvuus oli haasteena. Puolustus ei taaskaan taipunut, mutta antoi isoja pelejä sekä juosten, että heittäen. Kuvaavaa on, ettei koko päivänä Vikingsille tehty montakaan TD:tä alle 20 jaardista. Wolvesille täytyy antaa tunnustusta hyvästä valmistautumisesta ja monipuolisesta pelistä. Kun Vikingspuolustus tukki kierrot tultiin keskeltä ja kun tukittiin keskustaa ja kiertoja niin tilaa löytyi heitolle jne.

Vikingsin päivän kovin maalintekijä oli WR #89 (kuvassa #35) Jesse Aalto, joka viimeisteli isänsä QB #82 Rami Aallon heitoista 3 TD:tä. Koko turnauksen kovin pistemies oli Joensuu Wolvesin QB #11 Samppa Sinkkonen joka juoksi 5 TD:tä ja yhdet lisäpisteet. Tämän lisäksi hän heitti aimo tukun maaleja. Kokonaisuutenakin tämä 22-vuotias pelimies vaikutti varsin potentiaaliselta pelimieheltä. Seuraavan kerran Vikings on tulessa Puuppolassa 13.8., kun vastaan asettuu paikallinen Buccaneers sekä Towers Savonlinnasta. Kahdella voitolla Puuppolassa, Vikings varmistaisi paikan loppukauden jatkopeleihin eli finalfour-finaaliturnaukseen.

<< Takaisin