Vikings voittoisa kotonaan

26.5.2017

Vaasa Vikings jatkoi vakuuttavia otteitaan miesten IV-divisioonassa. Lauantaina 22.5. Vikingsilla oli vuorossa kotiturnaus ja Vaasaan saapui Tampere Saintsin kehitysjoukkue Angels ja viime vuoden nelosdivarin kolmonen Puuppola Buccaneers. Vikings voitti molemmat kamppailunsa, ensin taipui tiukan väännön jälkeen Angels luvuin 24-8 ja myöhemmin Buccaneers luvuin 28-6. Tässä välissä Buccaneers voitti Angelsin 26-12.

vikings-vaasassa-2017-b.PNGKaikki joukkueet olivat liikkeellä varsin tiiviillä kokoonpanolla, joskin Vikings oli Helsingin turnaukseen verrattuna saanut muutamat lisäjalat vahvistamaan joukkuetta. Ne olivat sinänsä myös tarpeen sillä, Helsingin reissusta poiketen, nyt muutama urho joutui jättämään leikin kesken.

Angels oli varsin nuorekas ja samalla hyvin liikkuva ja innokas, mutta toisaalta joukkueesta löytyi myös kokemusta. Pelinrakentaja laitahyökkääjä -akseli tuntui toimivalta. Kun tamperelaiset saivat myös alussa turhankin helposti rullanneen Vikingsjuoksun tyrehtymään, niin hetken tuntui, että peli saattaisi kääntyä myös Angelsille. QB Rami Aalto (isä) ja WR Jesse Aalto (poika), onnistuivat ratkaisevalla hetkellä kuitenkin jatkamaan siitä mihin Helsingissä jäivät ja pääsivät pitkällä heittopelillä puhkaisemaan hyvin puolustaneen Angels takakentän. Ottelun lopulla Angels ei ehkä orastavasta väsymyksestä johtuen pystynyt enää uhkaamaan Viikinkien puolustusta ja vastaavasti hyökkäys pystyi pelaamaan kelloa pois, joten Vikings pääsi jatkamaan tappiotonta kauttaan.

Tuorein jaloin Angelsiä vastaan pelaamaan päässyt Buccaneers voitti jo hieman väsähtäneen enkeliryhmän. Voitto ei kuitenkaan tullut aivan helposti ja suurin osa Buccaneersien jerky beeffistä oli ennen Vikings kohtaamista jo syöty, joten Vikingsin vanha juoksupeli oli puuppolalaisille liian kovapala pysäytettäväksi. Tästä ottelussa ei ihmeitä nähty vaan Vikings teki yksinkertaisesti juosten sen mitä voittoputken jatkamiseen vaadittiin.

<< Takaisin