Vikings nyt

West Coast Vikings ry:n organisaatiopäivityksen tuoksinassa, joukko veteraaneja päätti ilmoittaa Vikingsin, amerikkalaisen jalkapallon III-divariin. Miten tähän päädyttiin? Tarina on suhteellisen pitkä ja sen juuret juontavat vuosikymmenen päähän.

Miesten edustusjoukkueen menestys on viime vuosina ollut siis tasaista. Nousujohteisuus toiminnasta on kuitenkin puuttunut. Toisin sanoen joukkue on polkenut paikoillaan, monien muiden porhaltaessa eteenpäin. Näistä esimerkkinä mm. H:ki 69ers ja Vantaan Taft, jotka molemmat jäivät vielä joitakin vuosia sitten Vikingsin jalkoihin II-divisioonan pudotuspeleissä (2008 II-divarin välierät: Vik-Taft 55-0 ja finaali: Vik-69ers 26-7, ), mutta nykyään molemmat pelaavat Vaahteraliigassa. Kun taas Vikings on kahdesti tehnyt pikavisiitin I-divisioonaan, molempien vierailujen päättyessä katkeraan pettymykseen ja paluuseen II-divisioonaan.

Sitten harppaus kuluvan vuosituhannen alkuun... Samaan aikaan kun Vikings pelasi Vaahteraliigaa , taisteli Seppo Ewvaraye maineesta ja potentiaalisesta mammonasta Nebraskan yliopistojoukkueessa. Tuolloin luotiin pohjaa miehen ammattilaisuralle sekä ammattitaidolle urheiluun ja etenkin amerikkalaiseen jalkapalloon liittyen.

Nyt, vuosikymmen myöhemmin, mies on palannut kotikonnuilleen päämääränään menestyvän joukkueen rakentaminen Vaasaan. West Coast Vikings ry:n ja Seppo Evwarayen tavoitteet kohtasivat ja mies alkoi määrätietoisesti kehittää koko seuran toimintaaa ja etenkin kilpailukykyistä, nousujohteiseen menestykseen kykenevää, amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta, Wasa Royalsia.

Tämän toiminnan vääjäämättömänä sivutuotteena joukko aikoinaan vaahteraliigassakin pelanneita veteraaneja, jotka lähinnä perhe-tai työsyistä eivät kykene sitoutumaan menestymisen kannalta välttämättömään määrään harjoittelua ja muuta valmistautumista, oli vaarassa pullahtaa toiminnan ulkopuolelle. Tämä olisi luonnollisesti ollut kaikkien intressejä vastaan, joten luonnollinen jatkumo tilanteessa oli ilmoittautua III-divariin, koska samasta seurasta ei kahta joukkuetta voi samaan sarjaan ilmoittaa.

Päätös on osoittaunut toistaiseksi aivan loistavaksi, sillä joukko vanhoja pelimiehiä on myös tehnyt paluun seuran toimintaan. Pidemmän aikavälin tavoitteena on luonnollisesti palata myös Vikingsin osalta 11 vs 11 futiksen pariin, etenkin jos liiton sarjauudistus toteutuu suunnitellulla tavalla. Kaudella 2013 Vikings voitti 7 vs 7 mestaruuden häviämättä otteluakaan. Kaudelle 2014 joukkue ilmoittautui edelleen 7 vs 7 jalkapalloon, vaikkakin edelleen vahvistuneena, kauteen 2013 verattuna.

Kaudelle 2015 joukkue siirtyi Oululaisten, Royalsrookieden ja uusien Viikinkien tukemana taas takaisin 11 vs 11 futiksen pariin ilmoittautumalla III-divariin, mikä sarjauudistusten jälkeen pelataan 11 vs 11 säännöillä. 7 vs 7 säännöillä pelattiin taasen kaudesta 2014 alkaen IV-divisioonassa. 11 vs 11 futiksessa Vikings pystyy paremmin tehtäväänsä Royalsin haastajajoukkueena sekä lajn harrastusmahdollisuuden tarjoamisessa kilpaurheilun rinnalla.