Vikings kaatui kotonaan

13.7.2015

Vikingsin ja Helsinki Wolverines II kohtaaminen ei valitettavasti tarjonnut suurta urheilujuhlaa paikalle tulleille katsojille. Ottelu oli pääasiassa kahden tehottoman joukkueen nuhjaamista keskialueella. Tästä tästä kertoo mm. puoliaikatilanne 0-0, itse ottelu päättyi lopulta vieraiden voittoon 6-12. Kehitysjoukkueiden taistelu kääntyi siis lopulta Wolverinesin voittoon.

Kummankaan joukkueen hyökkäykset eivät meinanneet saada pisteitä taululle. Vikingsin ensimmäinen draivi oli lupaava, mutta hyytyi loukkaantumista seuranneeseen pallon rähmäykseen. Tämän jälkeen olikin lähellä, ettei jopa jatkoajalle menty 0-0 tilanteessa. Ahmat saivat kuitenkin toisen puoliajan alussa pallon Vikingsin maalialueen tuntumaan ja rähmäsivätkin sen takaisin Vikingsille, mutta ennenaikainen vihellys ja kolmas yritys uusittiin. Se tuottanut vielä tulosta, mutta neljännellä yrityksellä slot-laitahyökkäjä jäi vartioimatta ja sai kävellä maalialueelle ottamaan pallon kiinni. Kun Vikings hyökkäys vielä rähmäsi hand offissa pallon Wolverinessille, pääsi helposti repeävän aluspaitansa turvin Wolverinesin tukimies kiikuttamaan pallon Vikingsin päätyyn ja tilanteeksi 0-12.

Tämän jälkeen puoliajalla mukaan tullut Vikingsin keskushyökkääjä Simon Lehtimäki väläytteli osaamistaan ja taisteli pallon iskuetäisyydelle. Kun myös QB Janrik Seppälä väläytti niin ikään osaamistaan ja Rami Aalto teki mitä niin usein ennenkin eli nappasi pallon kiinni maalialueella kavensi Vikings tilanteeksi 6-12. Vikingsilla oli vielä mahdollisuutensa, mutta ajautui kellon käydessä loppuun vielä 4. ja todella pitkä –tilanteeseen. Viimeisenä korttina pelattiin reversepeli Lehtimäelle, joka poimi jardeja, mutta ei riittävästi. Loppuun asti taistellessaan hänen olkapäänsä meni sijoiltaan ja paluu kentälle kuluvan kauden aikana näyttää epävarmalta.

Muutama ikävä loukkaantuminen synkisti Vikingsin iltapäivää siis entisestään ja taistelu kotiedusta on muuttunut selviytymistaisteluksi kuluvasta kaudesta. Seuraavan kerran Vikings on tulessa tulevana lauantaina Oulussa pelattavassa kotiottelussa, kun vastaan asettuu Rovaniemi Nordmen.

<< Takaisin