Vikings haki pisteet Lahdesta

5.7.2015

Paahteissa säässä, Lahden Kisapuiston keinonurmella pelattu kamppailu, Vikings – Panthers, päättyi todella jännittävän lopun jälkeen Vikingsin niukkaan 18 - 26 (6 - 19) voittoon. Voitollaan Vikings jatkaa taistelua ensimmäisen pudotuspelikierroksen kotiedusta. III-divisioona on kuluvalla kaudella ollut kuitenkin huipputasainen, sillä yhdeksästä joukkueesta kuusi, on tällä hetkellä kahden pisteen sisällä toisistaan. Näin ollen mikään kaikki on vielä mahdollista ja voittojen tiellä on pysyttävä.

Ottelu alkoi Vikingsin hyökkäysvuorolla ja RB Simon Lehtimäen juoksujen siivittämänä. Vikings siirtyi hyvin nopeasti johtoon, kun QB Anssi Viiru punnersi pallon läheltä maaliin. Panthers kuittasi kuitenkin heti omalla ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan ja kun niin teki myös Vikings omalla seuraavallaan. Näin tilanne oli ensimmäisellä neljänneksellä 6-12 ja hetken näytti, että tulossa oli helteiset maalikarkelot. Toisin kuitenkin kävi, sillä Vikingspuolustus pääsi peliin hyvin mukaan ja onnistui pysäyttämään Panthersin hyökkäykset seuraavan kahden neljänneksen ajan. Vikingshyökkäys taas eteni kyllä, hyvin mutta ajautui ongelmiin aina maaliviivan lähestyessä. Juuri ennen puoliaikaa QB Anssi Viiru juoksi kuitenkin päivän toisen TD:nsä ja puoliajalle lähdettiin Vikingsin johtaessa 6-19.

Toiselle puoliajalle Vikingshyökkäys lähti kuluttamaan aikaa pois ja tekemään voiton ratkaisevia TD:tä. Toisin kuitenkin kävi ja Pantherspuolustus näytti löytäneen lääkkeet Vikingsin pysäyttämiseksi. Vikingsin puolustus laittoi kuitenkin paremmaksi. Se ainoastaan pysäyttänyt vastustajaansa, vaan CB Martin Gulyasin toimesta palautti laitahyökkääjästä pompanneen pallon aina Panthersin maalialueelle asti. Lisäpiste haarukkaan ja Vikings siirtyi suht turvallisen oloiseen 6-26 johtoon kolmannen neljänneksen lopussa. Nyt Vikingshyökkäyksen ei enää tarvinnut tehdä pisteitä, ainoastaan pelata aikaa pois. Helle oli kuitenkin vienyt enimmät mehut Vikingsin veteraanikalustosta, mutta nuoret Pantterit jaksoivat taistella puolustuksessa ja näin ollen Vikingshyökköys alkoi yskiä eikä päässyt etenemään riittävästi.

Viimeisellä neljänneksellä Panthersilta alkoi loppua, mutta sen hyökkäys heräsi viime hetkellä. Pitkät heitot löysivät kahdessa peräkkäisessä hyökkäysvuorossa kohteensa, eikä niitä enää ensimmäisen puoliajan tapaan pudotettu vaan kopattiin ja kannettiin perille asti. Lisäpisteiden tekeminen oli Panthersille kuitenkin vaikeaa, ja näin tilanteeksi tuli hyvin nopeasti 18-26. Pelikello oli kulumassa loppuun ja Vikings palauttikin J-P Luoman toimesta aloituspotkun hienosti puoleen kenttään, mutta hyökkäys ei kyennyt vaadittaviin uusin yrityksiin, vaikka neljäskin yritys pelattiin. Viime hetkellä, kokonaisuutena loistavasti pelannut, Vikingspuolustus kuitenkin taas ryhdistäytyi ja piti pintansa Panthersin viimeistä rynnistystä vastaan. Näin ollen Viiru sai johdattaa hyökkäyksensä kentälle ja laittaa polvea maahan, pelikellon tikittäessä ottelun viimeiset sekunnit pois.

Vikings_Lahdessa_2015_18-26_voitto.jpg

Vikingsin osalta ottelut jatkuvat tulevana lauantaina kotiottelulla Botniahallin ulkotekonurmella lauantaina 11.7 klo 14.00 kun vastaan asettuu Helsinki Wolverines II. Wolverines II on I-divisoonassa pelaavan Wolverinsin kehitysjoukkue, joten Botniahallilla on tarjolla kahden näyttämisen halua uhkuvan joukkueen kamppailu pudotuspelipaikoista.

<< Takaisin