Vikings aloittaa kautensa Porissa

28.3.2015

Vikings starttaa kautensa Porissa, sunnuntaina 24.5 klo 16.00. Tuolloin vastaan asettuu, yhden kauden mittaisen tauon pitänyt, Pori Bears. Bears on käynyt läpi nuorennusleikkauksen, mutta mukana on edelleen kovia nimiä ja kokeneita pelimiehiä. Bears lukeutuukin sarjan ennakkosuosikkeihin ja on näin ollen loistava mittari Vikingsille koko loppukautta ajatellen.

Vikingsille tuleva kausi on sinällään poikkeuksellinen, sillä joukkueen koko vahvuudesta puolet tulee Vaasan ulkopuolelta, kuten Oulusta, Seinäjoelta ja Helsingistä. Tämä luonnollisesti asettaa joukkueena harjoittelulle haasteita. Vaasassa, Oulussa ja Seinäjoellakin on omat harjoitusryhmänsä ja harjoitusten lisäksi Vikingsilla on kaksi valmistavaa leiriä, joiden aikana koko paketti on tarkoitus hioa pelikuntoon. Ensimmäinen leiri on lauanataina 25.4 ja toinen helatorstaina 14.5. Molemmille leireille on tavoitteena saada lähemmäs 30 pelaajaa, 50 pelaajan pakasta.

Ottelu Poria vastaan siis näyttää missä ollaan ja mihin suuntaan olisi tarvetta mennä. Pakettia tullaankin kehittämään kauden alettua ottelu kerrallaan, aina edellistä kamppailusta viisastuneena. Yhdeksän joukkueen sarjasta, kuusi pääsee jatkopeleihin, joten huippukunnon osuminen loppukauteen riittää todennäköisesti pitkälle. Toiminnallisesti joukkueen tavoitteena on antaa nuorille ja nouseville pelaajille peliaikaa ja mahdollisuus ammentaa oppia kokeneemmiltaan sekä toisaalta tarjota kokeneemmalle kalustolle mahdollisuuden päästä nauttimaan pelaamisen riemusta, hyvässä seurassa. Urheilullisesti Vikingsin tavoitteena on voittaa III-divisioona.

Edellisen kerran joukkueet joukkueet kohtasivat kaudella 2011, tuolloin Bears vei molemmmat kamppailut. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet paljon neljässä vuodessa, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä mikä on joukkueiden välinen ero on tällähetkellä.

<< Takaisin