Scrimmagen jälkitunnelmat

12.12.2014

Vikings kohtasi syyskauden harjoittelun huipentaneessa scrimmage-kamppailussa Vaasan korkeakoulujoukkue Wasa Dogsin. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen ns. Royalsin rookiet, jäivät sairastumisista ja vastaavista syistä johtuen pois Vikingsin kokoonpanosta. Näin ollen Vikingsin sinisävytteisen sotisovan puki ylleen nippu pelaajia, joiden pääasiallinen joukkue, ehkä yhtä miestä lukuunottamatta, tulee kesän karkeloissa olemaan juuri Vikings. Näiltä osin scrimmage oli siis oivallinen alkusysäys joukkueen rungon yhteen hitsautumiselle. (Kuva Dogsien kotisvuilta)

Toinen merkittävä etu scrimmagesta oli Vikingsin tulokkaiden ensikosketus täyskontaktipelaamiseen joukkuekokonaisuudessa. Mistään varsinaisesta urheilujuhlasta ei vielä päästy puhumaan, mutta Vikings pelinrakentajat Viiru ja Saikko pommittivat Dogsien takakenttää ajoittain varsin mallikkaasti. Viiru mm. aloitti päivänsä heittämällä pallon hienosti laitahyökkääjä Jesse Aallon juoksemaan fade-kuvioon ja näin Dogsien puolustus puhkaistiin heti ensimmäisellä downilla. Omilla downeillaan, pelinrakentaja Juuso Saikko näytti, ettei kaksi kautta Royalsin pelinrakentajana ole mennyt hukkaan, vaan hänestä on kasvanut erittäin varteenotettava mies tuolle pelipaikalle, kun huomioidaan QB.n tärkeimmät avut eli pelinjohtaminen ja heittokäsi. Bonus eli juoksu-uhka on taas ollut Saikolla keskushyökkääjätaustansa takia hallussa jo pelinrakentajaksi siirtymisen alkumetreistä lähtien. Näillä näytöillä Saikko on haluttu mies sekä Royalsin, että Vikingsin riveihin. Aika näyttää kumman sotisopaan mies kesällä pukeutuu.

Scrimmage oli yleisellä tasolla varsin tiukkaa nahistelua ja Vikingsin tulokkaiden on tämän jälkeen varmasti, paljon helpompi lähteä haastamaan tammikuun Winter Campillä Kuninkaallisia. Loppiaisen aattona alkava kahden viikon puristus huipentuu jälleen scrimmage-kamppailuun, kun vastakkain asettuu Royals ja Vikings. Noihin karkeloihin Vikings saa mukaan Viikingit myös Oulusta, joten tammikuussa on jälleen mahdollisuus ottaa iso askel kohti kesän 2015 Vikings joukkueen todellista suoritustasoa.

Lue lisää Dogsien kotisivuilta

<< Takaisin