Poika vaihtoi omistajaa

6.7.2014

Vikings joutui lähtemään IV-divarin finaaliturnaukseen taistelemaan ÄIJÄ-pytystä pienellä miehityksellä ja ilman ilmauhkaa, kun QB Anssi Viiru ja WR kaksikko Rami ja Jesse Aalto eivät päässeet lähtemään reissuun. Tästäkin huolimatta joukkue pystyi nappaamaan hopeiset mitalit kotiin tuomisiksi.Turnauksessa ei suuria yllätyksiä nähty ja käytännössä se ei tuottanut muutoksia runkosarjan jälkeisiin sijoituksiin.

Ensimmäisessä välieräparissa Vikings voitti Malmi Blazen 20-0 ja Nokia Hunters voitti turnauksen isäntäjoukkue Nordmenin 48-18. Vikingsin avusmaali syntyi varsin erikoisella tavalla. Blaze pelinrakentaja sai pallon snapista ja alkoi protestoimaan Vikingsin sääntöjen vastaisesta puolustusmuodostelmasta. Peli kuitenkin jatkui ja kaikkien seisoessa ja ihmetellessä tilannetta Vikings tukimies Hermanni Kauranen kävi iskemässä pallon pelinrakentajan kädestä ja Vikingsin puolustuksenlinjamies Jarkko Huuki poimi pallon maasta ja ”joukse maaliin, juokse maaliin” -huutojen saattelemana kiikutti pallon aina toiseen päähän saakka. Pitkän torikokouksen jälkeen TD jäi voimaan ja näin Jarkko Huuki kirjautti itselleen uransa ensimmäisen TD:n. Tehdyt TD:t ovat linjapelaajille harvinaista herkkua, joten jälleen vanha totuus, että pelaa vihellykseen saakka, tuotti tulosta.

Pronssiottelussa tiukan rosterin (11 pelaajaa) Malmi Blaze johti Nordmenia vielä puoliajalla 0-6. Blaze pääsi tekemään TD:nsä heti ottelun alkuun ja taisteli hyvin puolustuksessa, mutta toisella puoliajalla Blazen askel alkoi jo painaa ja se joutui lopulta taipumaan isännille 14-6. Näin Nordmenin kokematon, mutta hyvin organisoitu ja laajalla, 24 pelaajan, materiaalilla operoiva joukkue nappasi siis pronssia.

Finaalissa Vikingsilla oli pukeissa enää 10 pelaajaa, kun taas Nokia Huntersilla pelaajia oli tuplasti enemmän. Vikingsin suurin haaste oli kuitenkin heittopelin puute. Malmi Blazea vastaan joukkue pystyi pitämään vastustajan hyökkäyksen kurissa ja sai hyvällä puolustuspelaamisella napattua pari turnoveria, joiden turvin hyökkäys pääsi toisella puoliajalla takomaan juoksupelillä ratkaisevat maalit. Kahden keskushyökkäjän no QB split back shotgun pro - muodostelmasta hyökkääminen Nokiaa vastaan oli kuitenkin eri asia ja vahvasti juoksua puolustanut Nokia pakotti Vikingsin kerta toisensa jälkeen luopumaan pallosta kolmen yrityksen jälkeen. Vastaavasti Vikingsin puolustus onnistui kyllä taklaamaan, Nokian juoksupainotteisen hyökkäyksen pallonkannot, usein miinus jaardeille tai aivan aloituslinjan tuntumaan, mutta aika ajoin Hunters löysi tilaa vikkelälle keskushyökkääjälleen, joka juoksi lopulta useammankin pitkän TD:n.

Vikingsin käytännössä koko päivän, kahteen suuntaan pelannut ja jatkuvasti palloa kantanut kaksikko Kauranen - Piirto ei löytänyt enää riittävästi vauhtia kiertopeleihin, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi juosta keskelle ja kovaa. Ensimmäisen puoliajan lopuilla Vikingsin keskushyökkääjä Toni Piirto sai T-Rex vaihteen päälle ja pakotti Nokian puolustuksenkin esittämään parastaan ja finaaliottelun ensimmäiset uudet yrityksetkin Vikingsin osalta näkivät päivänvalon. Ilmaiseksi ei Nokialle voittoa siis annettu. Kun toisen puoliajan alussa myös Kaurasen blokit alkoivat osua kohdilleen, alkoi Vaasan hyökkäys rullaaman hetkittäin näyttävästikin. Matka omalta 20 jaardilta toiseen päähän oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen liian pitkä. Vihdoin koitti kuitenkin Vikingsin tilaisuus, puolustus onnistui pakottamaan Hunterspelinrakentajan hieman hätäiseen heittoon ja Vikings DB Ville Ahokas poimi pallon haltuunsa. Hyvistä kenttä asetelmista liikeelle päässyt Vikingshyökkäys oli tilanteessa – nyt se maali tai ei koskaan. Kauranen onnistui kuin onnistuikin lopulta löytämään tilaa ja pääsi viimeistelemään Vikingsin ainokaisen reilun 20 jaardin juoksulla. Nokia onnistui kuitenkin puhkaisemaan Vikingspuolustuksen vielä muutaman kerran ja taululle jäi Vaasan kannalta tylyt, mutta Nokian kannalta täysin ansaitut 40-6 loppulukemat.

7vs7 Hopeajoukkua 2014

Vikings kiittää kaikkia mukana olleita kaudesta 2014. Ensikaudella on taas uusille tulijoille tilaa.

VIKINGS TZA

<< Takaisin