Nordmen voitti heittäen

20.7.2015

Pohjoisen-Suomen paremmuudesta kamppailivat Oulussa Viikingit ja Pohjanmiehet. Rovaniemi Nordmenin 6-56 (6-27) voittoon päättyneen ottelun ratkaisijoita olivat kuitenkin paljon etelämpää saapuneet sankarit, sillä Nordmenin espanjalaisvahvistukset olivat pitelemättömiä Vaasan takakentälle.

Rami_ja_Jesse_Aalto.JPGVikings lähti kamppailuun kovalla asenteella, sillä olihan Oulussa pelattu kamppailu monelle paikalliskamppailu rakasta vihollista Rovaniemeä vastaan. Vikings siirtyikin Janrik Seppälän heitolla ja TE #82 Rami Aallon kiinniotolla 6-0 johtoon. Alussa puolustuskin pystyi pysäytykseen, mutta kun Nordmen laittoi espanjalaisten johtaman heittohyökkäyksen rullaamaan, alkoivat vaikeudet ja Nordmen meni menojaan lapikkaat vilkkuen. Vikings kuitenkin antoi kaikkensa loppuun asti eikä nuoriso osastollakaan ollut peliajasta puutetta. Kovatasoisen Aallon perheen nuorempi painos Jesse Aalto (kuvassa #35) urakoi, monen muun lailla kahteen suuntaan ja parhaan pelaajan palkinnon sinetiksi hän nappasi vielä komean syötönkatkon ottelun loppupuolella.

Tappion myötä Vikingsin jatkopelit alkavat olla kiven takana, sillä nyt tarvitaan voitot molemmista jäljellä olevista otteluista, jotta jatkopaikasta voisi edes haaveilla. Tilanteen tekee entistä haastavammaksi se, että Vikings kohtaa molemmissa jäljellä olevissa otteluissa kärkipään joukkueen. Ensin kotonaan Kotka Eaglesin ja sitten vieraissa Nokia Ghosthuntersin. Otteluihin lähdetään kuitenkin ennakkoluulottomasti ja yksi kerrallaan. Kausi ei siis ole ohi ennen kuin se on ohi ja ensin lähdetään laittamaan kaikki likoon Eaglesia vastaan kauden todennäköisesti viimeisessä kotiottelussa.

<< Takaisin