Kotka tuli, näki ja voitti

4.8.2015

Niko_Mäenpää_vs_Eagles_2015_2.JPGVaasa Vikings (2-5) kärsi kotonaan lauantaina 1.8 kauden suurimman tappionsa, kun Kotka Eagles (5-2) murskasi Viikingit lopulta luvuin 0 - 76 (0 - 32). Vikings pysyi ottelussa mukana reilun neljänneksen, jolloin tilanne oli vielä siedettävät 0-12. (Kuvat: Lassi Heikkilä)

Joku taikauskoisempi voisi sanoa, että toisen neljänneksen aikana Botniahallin ulkotekonurmen yllä kaarrellut kotka olisi saapunut katsomaan kaimojensa menoa ja tuonut tulleessaan jotain, mihin Vikings ei pystynyt vastaamaan. Joku hieman maanläheisempi voisi taas sanoa, että Vikingsin osalta kahteen suuntaan pelaaminen, alkoi näkyä ennen puoliaikaa. Etenkin tukimiesten urakoiminen myös hyökkäyksen linjassa söi puolustuksen tehoja. Puolustuksen linjastakaan ei löytynyt energiaa ja nopeutta kiertojen pysäyttämiseksi. Oppia endin paikalta, kävi hakemassa lopulta useampikin nupopää ja hyvä niin.

Puoliaikakaan ei tuonut tilanteeseen helpotusta vaan päinvastoin, Kotka kaasutti ja meni menojaan. Kotkalaiset saivat ilmeisesti karisteltua ottelun edetessä pitkän matkan vaikutukset jaloistaan ja nähdessään Viikinkien hyytyvän, heidän oma pelinsä sai vastaavasti onnistumisista lisää pontta.

Niko_Mäenpää_vs_Eagles_2015.JPGOli ottelussa jotain hyvääkin, kotkan näkeminen taivaalla on aina hienoa, lisäksi sää suosi Vaasalle tyypillisesti ja Lassi Heikkilä sai napsittua joukon hienoja kuvia. Parasta vaasalaisittain oli kuitenkin sen tavoitellun peli-huumorin säilyminen loppuun asti, vaikka peli ei kulkenut, niin yrittämistä ei lopetettu, väsähtämisestä huolimatta. Kaiken ylle nousee kuitenkin kolmen U17 joukkueessa pelanneen nuoren ensi esiintyminen miesten tasolla. Kaikki saivat vähintään riittävästi peli-aikaa ja he pelasivatkin varsin mallikkaasti. Etenkin #42 Niko Mäenpää oli ottelussa kuin kotonaan ja näytti kokeneemmillekin kuinka se pallo halutaan ja otetaan kiinni.

Vikingsin kausi päättyy tulevana sunnuntaina kauden viimeiseen taistoon Nokialla, kun vastaan astelee runkosarjan kakkostilasta taistelevan Nokia Ghosthunters (5-2).

<< Takaisin