Kotivoitto Lohjasta

14.6.2015

ep_Vik_Lio_2015.JPGVikings otti kauden 2015 avausvoiton, kovan taistelun ja hyvän nousun jälkeen, kun Lohja Lions kaatui Botniahallin ulkotekonurmella, luvuin 33-18 (7-18). Edellisviikon kamppailu Sipoossa oli unohdettu ja kotikentällä nähtiin jälleen tiivis, hieman uusiutunut, mutta kokonaisuutena ehdottomasti taistelevampi joukkue kuin Sipoossa. (Pelitilanne kuvat: Lassi Heikkilä )

Otteluun lähdettäessä Vikingsille aiheutti harmaita hiuksia Lehtimäki_va_Lio_2015.JPGetenkin linjamiesten vähyys, kun esim. aloittava sentteri #44 Mika Joki oli valmennushommissa Vikings junioreiden matkassa Etelä-Suomessa. Samalla reissulla oli myös Sipoo ottelussa parhaana palkittu DB #14 Mikko Lietsalmi. Vastaavasti lisämiehitystä oli saatu takakentälle kun Royalsista lisää pelidowneja olivat hakemassa WR Godwill George sekä SS Aizak Lombo. Myös keskushyökkääjä osastolle oli saatu vahvistusta kun Wasa Dogseissa hyvän kauden pelannut RB #32 Simon Lehtimäki pelasi uransa ensimmäisen ottelun Viikinkipaidassa, ja hyvin pelasikin.

Unohtaa ei voi myöskään QB #15 Anssi Viirun paluuta Vikingshyökkäyksen johtajaksi. Epätasapainoisesta rosterista huolimatta, mies keitti keskiviikon harjoituksissa ja lauantain ottelussa todella voitonmakuiset liemet. Viiru_vs_Lohja_2015.JPGVaikkei ottelu ollut vähistä yhteisharjoituksista ja Lohjan hyvin pelanneesta takakentästä johtuen, mitään varsinaista Vikingsin heittopelin ilotulitusta, niin johti Viiru Viikinkihyökkäystä todella ammattimaisesti. Alun vaikeuksista huolimatta luotto omaan tekemiseen ei horjunut missään vaiheessa, vaan tilanne oli kontrollissa kokoajan, siitäkin huolimatta että Vikings lähti puoliajalle takaa-ajana. Juoksu rullasi, vaikka Lohjan keskimmäinen tukimies #13 Antti Kettunen oli todella hyvällä pelipäällä etenkin ns. peruspelejä vastaan ja kun tilanne vaati niin myös heitot löysivät kohteensa.

Vikingsin puolustus kohtasi hieman erilaisen hyökkäysmuodostelman mihin aikaisemmissa otteluissa oli totuttu. Tämän lisäksi Lions tuntui harjoitelleen pelejään ja ajoituksiaan varsin paljon ja Vikingspuolustuksella meni hyökkäyksen tavoin lähes koko ensimmäinen puoliaika siihen mukautuessa. Lohja hyökkäyksen turma oli lukuisat pallonmenetykset rähmäyksien ja syötönkatkojen johdosta eikä Lohja vain kahdesta hyökkäyksen tekemästä maalista huolimatta puntannut kuin muutaman kerran. Kun tähän yhdistyi lopulta hieman yksipuolinen hyökkäyksen pelivalikoima ja Vikings hyökkäyksen vahvat otteet, mikä piti Lohjan hyökkäystä vaihtopenkillä, niin Vikingsin puolustus löysi lääkkeet Leijonien pysäyttämiseksi. Näin Viikinkipuolustus pystyi toisella puoliajalla nollaamaan lohjalaiset ja tukemaan joukkueensa nousua voittoon.

Team_Vikings_vs_Vik-Lio_2015.jpg

Seuraavan kerran Vikings pelaa parin viikon huilin jälkeen lauantaina 4.7 Lahdessa kun vastaan asettuu Päijät-Häme Panthers.

 

 

<< Takaisin