Kausi 2017 alkaa Helsingissä 14.5.

1.5.2017

Vikings logoVaasa Vikings aloittaa kautensa Helsingissä Brahen kentällä 14.5. Tuolloin Helsinki Wolverines Pink isännöi IV-divarin (7vs7) turnausta mihin osallistuu Vikings, Wolverines Pink ja Jyväskylä Pirates. Vastustajia on vaikea arvioida ennakkoon, sillä Jyväskylä Jaguaarien kehitysjoukkue Pirates tekee paluun pelikentille muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen ja on vaikea arvioida ladataanko kehitysjoukkue edustusjoukkueen pelaajilla ennen edustuksen varsinaisen kauden alkua, mikä tapahtuu Jaguaareilla 4.6. Vastaava tilanne on myös Wolverines leirissä.

Kaudella 2016 Wolverinesilla tosin oli mittavasta rosteristaan huolimatta välillä merkittäviä vaikeuksia saada joukkuetta jalkeille. Näin ollen äitienpäiväksi sijoitetusta turnauksesta voidaan vastustajien iskukyvyn osalta odottaa oikeastaan ihan mitä vain. Vikings lähtee kauteen erittäin hyvistä asetelmista, sillä kasassa on nyt käytännössä yhteisjoukkue Seinäjoen kanssa, sillä siksi monta vahvistusta on joukkueeseen Seinäjoelta ja sen lähialueilta tullut. Joukkue on tiivis, mutta osaava ja ilman Seinäjoki-Vaasa yhteistyötä olisi joukkue jäänyt alueelta kasaamatta.

Tälle kaudelle onkin leimaavaa se, että uudet pelaajat ovat kaikki selkeitä vahvistuksia, tuoreita kasvoja ei tänä vuonna mukaan ole tullut (mikä on toki valitettavaa). Seinäjoelta on avausturnaukseen tulossa mm. Lauri Luoma, Jarno Pynttäri sekä puolustuksen johtohahmo ja paluun pelikentille tekevä, Crocodilesin viime kauden DC ja aikanaan maajoukkueessakin pelaajana nähty Olli Makkonen. Makkonen on tosin jo reilut kymmenen vuotta sitten vieraillut Vikingsissa. Jo aikaisemmilta kausilta tutut Valtteri Anttila, J-P Luoma ja Eero Leivonmäki ovat edelleen menossa mukana. Tästä asetelmasta johtuen myös harjoitukset on siirretty lähemmäs Seinäjokea eli Laihialle

Tiivistetysti voidaan todeta, että Vikingsin hyökkäys on vaasalainen täydennettynä seinäjokisilla ja vastaavasti puolustus on seinäjokinen täydennettynä vaasalaisilla. Seinäjokiseen osaamisen nojautuva puolustus tulee varmasti olemaan erittäin kova ja nyt kun alle on saatu myös hyviä harjoituksia, niin hyökkäykseltäkin on lupa odottaa viime kautta enemmän. Vahvistuksien osalta ei hyökkäyskään ole toki jäänyt osattomaksi, sillä mukaan on saatu mm. Liigakentät jättänyt ja Royalsin historian ensimmäisen TD:n heti ensimmäisellä mahdollisella hetkellä tehnyt WR Jarno Häivälä. Häivälän erikoisosaamista hyödynnetäänkin varmasti myös potkunpalautuksissa ja laidalle hän tuo todellista nopeutta. Ja varmasti viimeistään kotiturnauksessa 20.5 Kotkan voitaneen jälleen nähdä liitelevän. Kotiturnaukseen odotetaan myös muutamaa muuta vahvistusta, mutta heidän nimensä julkaistaan vastaan osallistumisen varmistuttua.

vik-2017-hyokkays.jpg


vik-2017-puolustus.jpg

Vikings 2017

 1. QB Rami Aalto
 2. RB Jussi-Pekka Luoma
 3. RB Hermanni Kauranen
 4. WR Jarno Häivälä
 5. WR Jesse Aalto
 6. OL Mika Joki
 7. OL Miika Salke
 8. OL Valtteri Anttila
 9. DL Eero Leivonmäki
 10. DL Lauri Luoma
 11. LB Jukka Penninkangas
 12. LB Olli Makkonen
 13. LB Jarno Pynttäri
 14. DB Daniel Hermansson (SWE)
 15. DB Ville Ahokas

<< Takaisin