Kausi 2015

30.10.2014

Vaasa Vikings palaa kahden vuoden tauon jälkeen 11 vs 11 jalkapallon pariin. Kaudet -13 ja -14 joukkue pelasi 7 vs 7 jalkapalloa, saalistaen kertaalleen kultaa ja kertaalleen hopeaa. Siirtyminen 11 vs 11 sarjaan ei ollut sinänsä yksiselitteinen, mutta todella epävarma tilanne 7 vs 7 jalkapallossa kauden -15 sarjaa ajatellen pakotti tekemään päätöksen jo nyt.

Viimekädessä siirtymisen III-divisioonaan mahdollisti joukko Oululaisia jenkkifutareita, joiden osalta pelaaminen Vikingsissa ja IV/III -divisioonassa on toimivin tapa päästä pelaamaan ja harrastamaan lajia. Vikingsin siirtyminen III-divisionaan on myös osa West Coast Vikings ry:n pitkän tähtäimen suunnitelmaa, missä tavoitteena on saada menestyvä edustusjoukkue (Wasa Royals) Vaahteraliigaan sekä haastajajoukkue (Vikings) nousevien pelaajien kasvualustaksi II-divisioonaan. Tällä hetkellä Vikingsin reilun kolmenkymmenen pelaajan rosteri koostuu siten, että noin kolmannes on pitkänlinjan Viikinkejä, kolmannes tulee Oulusta ja kolmannes koostuu niistä todellisista tuoreista haastajapelaajista, joiden tavoite on pukea tulevaisuudessa Royalsin peliasu ylleen. Heille avautuukin loistava mahdollisuus kerätä pelikokemusta todella kokeneiden pelimiesten johdolla sekä niin hyvässä kuin pahassakin kasvaa sisälle lajiin ja seuraan, samojen herrojen johdolla.


Vikings (Vaasa, ti 28.10.2014, klo 22.15)

Vaikka joukkueen rosteri on jo varsin laaja niin fyysisesti, määrällisesti kuin maantieteellisesti, niin muitakin yhteistyökuviota pelaajien osalta vielä kartoitetaan. Jo tässä vaiheessa on kuitenkin selvää, että yksi tulevan kauden haasteista on saada koko joukkue samalle pelikirjansivulle tulevan kesän otteluissa. Oulussa ja Vaasassa harjoitukset on jo aloitettu, mutta pelaaminen joukkueena rakentuu sitten kevään ja kesän aikana. Vaikka joukkueen rosterissa on jo tällä hetkellä yli kolmekymmentä pelaajaa ja määrä tullee vielä kasvamaan, niin tavoitteena on saada pelipäivänä jalkeille 15-20 pelimiestä. Vaihtelevuutta joukkueen otteissa tulee siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan, mutta muita sarjaan osallistuvia joukkueita lähdetään silti haastamaan.

III-divisioonasta tuntuukin tulevan kova sarja, sillä sen verran kovia paikkakuntia/joukkueita on palaamassa miesten 11vs11 futikseen ja viime kauden joukkueet ovat vuoden kokeneempia. Vikingsin tinkimätön tavoite on tulevan kesän aikana tarjota pelaajilleen pelikokemusta ja antoisia hetkiä lajin parissa sekä ansaita mahdollisuus hakea kesän 2016 II-divisioonaan. Jokaista ottelua siis lähdetään voittamaan ja voittojen eteen tullaan tekemään paljon töitä.


Vikings (Oulu, 29.10, klo 18.15)

<< Takaisin