III-div. finaali jo nyt?

15.5.2015

Ei nyt sentään, mutta kova kamppailu on illalla luvassa, kun varsin epävakaissa kevätsäissä polkaistaan Porissa klo 19.00 alkaen käyntiin kauden 2015 III-divisioona ja samalla miesten sarjojen osalta koko virallinen jefukesä. Faneille.comin, III-divisoonan ennakkoarvioissa Bearsista ja Vikingsista oli kaavailtu jopa finaaliparia, mutta kesä on pitkä ja onneksi vasta aluillaan ja kaikki on mahdollista.

Yksi on kuitenkin varmaa ja se on se, että juuri kovemmalla vastuksella ei Vikings pääsisi kauttaan avaamaan ja se on hyvä asia. Kaudella 2013 Royals onnistui voittamaan kivikovan ja hyvin valmistautunene Porin kahdesti. Tuosta Vaasa-Pori kohtaamisesta ei Vaasan osalta ole kentällä yhtään samaa pelaajaa kun taas Porin kova ydin lienee taas hyvin pitkälti sama. Teemu Niemelä, Jukka Lunden, Tommy Oksa, Tony Sandhu ja kenties jopa X, ovat sitä kovaa runkoa minkä ympärille ollaan Porissa taas rakentamassa uutta. Vahvistuksiakin on Poriin tullut kun mm. paluumuuttaja QB Nicolas Sandhu pääsee näyttämään mitä maailmalla on tarttunut hihaan.

Vikings on kokenut myös rajuja muutoksia sitten kauden 2012, jolloin joukkue osallistui viimeisen kerran miesten 11 vs 11 –sarjaan. Tuosta joukkueesta on mukana enää vain kourallinen sotureita, jotka ovat nyt siirtämässä soihtua uudelle sukupolvelle. Muutenkin teema isältä pojalle on vahvasti mukana tulevana kesänä, sillä joukkueesta löytyy peräti kolme isä-poika paria. Anttilat ja Aallot ovat olleet mukana jo tammikuusta, mutta vasta viimepäivinä mukaan Viikinkipurteen astuivat myös Seppälät. Isä Jyrki Seppälä on tehnyt kovaa jälkeä tukimiehenä Oulu Northern Lightsissa ja tekee nyt pienen tauon jälkeen paluun kentille Vikingspaidassa. Poika Janrik Seppälä pelasi menneellä kaudella i-divisioona joukkue Hyvinkää Falconsissa toisena pelinrakentajana, mutta depytoi nyt tänään isänsä lailla Vikingsissa. Paluun Vikingspaitaan tekee myös pitkään Helsingissä vaikuttanut OL Mikko Kuljukka, joka on otettu erittäin suurella lämmöllä takaisin Vikingsperheeseen.

Kuten aikaisemminkin on jo tullut ilmi niin kesän 2015 Vikings koottu varsin laajalta alueelta. Pääjoukot joukkueeseen tulevat Vaasasta, Seinäjoelta, Oulusta ja Helsingistä.Tämän johdosta yhteisharjoitukset ovat olleet varsin vähäisiä, mutta kaksi erittäin onnistunutta leiriä on päästy pitämään. Viimeisin eli viimeistelyleiri pidettiin eilen helatorstaina ja paikalla olikin yli kolmekymmentä Viikinkiä hiomassa pelikuvioita tulevaa kamppailua ja kesää varten.

Illan kamppailu toimii molemmille joukkueille hyvänä mittarina siitä, mitä loppukesältä on lupa odottaa. Vikings TZA!!!

<< Takaisin