Äijäpytty 2014

3.7.2014

Vikings matkaa la 5.7 Rovaniemelle, 7 vs 7 -pelimuodossa pelattavan, IV-divarin finaaliturnaukseen eli Äijäpyttyyn. Turnaukseen selvitti tiensä neljä joukkuetta kuudesta sarjaan osallistuneesta. Välierissä kohtaavat Rovaniemi Nordmen ja runkosarjan voittanut Nokia Hunters sekä runkosarjasssa toiseksi sijoittunut Vaasa Vikings ja helsinkiläinen Malmi Blaze.

Runkosarjassa Vikings voitti selvästi sekä Nordmenin, että Blazen. Huntersille Vikings kärsi niukan, mutta sitäkin harmittavamman tappion. Finaaliturnaus on kuitenkin täysin oma maailmansa, etenkin kun se pelataan käytännössä napapiirillä. Tällä saattaa olla dramaattisiakin seurauksia joukkueiden rostereihin. Ilman vaikutuksia ei ole jäänyt myöskään Vikings, mikä joutuu lähtemään matkaan kauden pienimmällä miehityksellä.

Kaikesta huolimatta Vikings lähtee puolustamaan Äijäpytyn viimevuotista voittoaan, sillä meiningillä, että Rocktailsin vitriinistä matkalle mukaan napattava kiertopalkinto, tekee vain pikaisen visiitin Rovaniemelle ja palaa jo sunnuntai iltana takaisin tutulle paikalleen. Etenkin Nokia Huntersilla saattaa olla kuitenkin muuta mielessä ja se lähteekin finaaliturnaukseen runkosarjan esitysten perusteella ennakkosuosikkina. Ilman yllätysmahdollisuutta ei jää kuitenkaan kotijoukkue Nordmenkaan, joka pelasi jo runkosarjassa todella tiukan ottelun Huntersia vastaan, häviten sen luvuin 12-18. Pisin matka itse turnauspaikalle ja samalla myös Äijäpytyn omistajaksi lienee Malmi Blazella, mille jo paikka finaaliturnauksessa tietää selkeää kehitysaskelta verrattuna viime kauteen, jolloin he jäivät turnauksen ulkopuolelle.

<< Takaisin